Живети као остали свет

10. Децембар 2009.

Конференције о Социјалном становању у заштићеним условима“ЖИВЕТИ КАО ОСТАЛИ СВЕТ“ – 15. и 16. децембра 2009. у Крагујевцу

Конференција је посвећена програму Социјално становање у заштићеним условима (ССЗУ), одржана је у организацији Хаусинг Центра, Министарства рада и социјалне политике Републике Србије и Асоцијације центара за социјални рад Србије.

Конференција је реализована у оквиру програма „Суппорт то Рефугеес анд ИДПс ин Сербиа“ који финансира Делегација Европске Комисије у Србији, а зједнички реализују УНХЦР и Хоусинг Центер.

На конференцији је учествовало 92 учесника из 28 општина/градова у којима је пројекат ССЗУ реализован или је реализација у току – представника центара за социјални рад, локалних самоуправа, републичких институција, међународних организација, невладиних организација, корисника и домаћинских породица.

Конференција је имала за циљ да презентује резултате истраживања спроведеног током 2009. године о утицају пројекта на унапредјење услова живота корисника и остварење социјалне инклузије, да омогући размену искустава учесника и јачање капацитета ЦСР и локалних заједница за пружање услуге ССЗУ, отвори расправу о проблемима и предлозима за њихово отклањање и да дефинише препоруке за даљи развој и унапредјење концепта.

Повезани чланци