ŽIVETI KAO OSTALI SVET

Konferencije o Socijalnom stanovanju u zaštićenim uslovima"ŽIVETI KAO OSTALI SVET" - 15. i 16. decembra 2009. u Kragujevcu

Konferencija je posvećena programu Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima (SSZU), održana je u organizaciji Hausing Centra, Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije i Asocijacije centara za socijalni rad Srbije.

Konferencija je realizovana u okviru programa "Support to Refugees and IDPs in Serbia" koji finansira Delegacija Evropske Komisije u Srbiji, a zjednički realizuju UNHCR i Housing Center.

Na konferenciji je učestvovalo 92 učesnika iz 28 opština/gradova u kojima je projekat SSZU realizovan ili je realizacija u toku - predstavnika centara za socijalni rad, lokalnih samouprava, republičkih institucija, međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija, korisnika i domaćinskih porodica.

Konferencija je imala za cilj da prezentuje rezultate istraživanja sprovedenog tokom 2009. godine o uticaju projekta na unapredjenje uslova života korisnika i ostvarenje socijalne inkluzije, da omogući razmenu iskustava učesnika i jačanje kapaciteta CSR i lokalnih zajednica za pružanje usluge SSZU, otvori raspravu o problemima i predlozima za njihovo otklanjanje i da definiše preporuke za dalji razvoj i unapredjenje koncepta.